endagsomidag

Vad gör vi en dag som idag?

VIETNAM i ett scoop

Publicerad 2013-12-22 16:10:39 i Allmänt,

Okej, då vi nu anländit till Bangkok och Thailand och därmed lämnat Vietnam bakom oss på resan förtjänar väl även det landet någon form av summering. 

Enormt svårt, då vi tog oss från norr till söder och på vägen fick uppleva alla möjliga form av vyer, upplevelser och äventyr! Men vi kan ju börja med att konstatera att Vietnam är ett land som har ett enormt utbud, något för alla skulle man nog kunna säga. Ska du hit för att uppleva landet, börja i Ho Chi Minh och res uppåt, eller som vi, flyg till Hanoi och arbeta nedåt. Du kommer stöta på alla möjliga miljöer och göromål under resans gång.

Generellt sett, men särskilt som svensk, så är den vietnamesiska miljön kaotisk - sammanfattningsvis. Det är ett evigt liv med tutande, brummande och hetsiga säljare i en enda kokande hot pot. (Hot pot som förövrigt är en av landets specialiteter som är en fondue-liknande rätt du bara inte får gå måste om på restaurangerna).

Men var ska vi börja... Hanoi; en stad som är en sydost-asiatiskt stad. Huvudstaden i Vietnam. Frontas av caféer och mysiga barer, men punchlinen här får omnejden stå för; du har Sapa och Ha Long Bay som "nära" utflyktsmål; och på grund av tidsbrist fick vi nöja oss med endast Ha Long Bay, som erbjuder en båttur i oförglömlig miljö;








Vandring i grottor, kanotpaddlande, fiske och härlig mat är urplock från schemat, men framförallt får du vyer att minnas för livet.

Vi rekommenderar att du reser nedåt med buss, då du får se såå mycket mer och dessutom är sleeping-bus ett bekvämt färdmedel där du kan spara både tid och pengar på att spendera natten i rörelse;


Vi gjorde stopp i Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne och slutligen Ho Chi Minh! Hue är en gammaldags by, med mycket historia och konst. Vad vi dock kommer minnas mest härifrån är att vi valde bort bussen för att ta oss vidare med moped! En upplevelse som vi rekommenderar varmt med montivstkonen "varför inte!?" samt en utfärdad varning om rumpont!
Hoi An är definitivt skräddarnas paradis så har man plats i veckan och lite pengar kvar att spendera rekommenderar vi att ta en dag att spendera hos en av alla skräddare och sy upp något fint. I Hoi An var också första gången vi stötte på turismen på riktigt under resan och det är väldigt anpassat efter oss västerlänningar. 
Vidare till Nha Trang. Där möttes vi av strandlivet på riktigt och här fanns det goda möjligheter att spendera några dagar i solen. 
I Mui Ne ska alla de som älskar att surfa eller kite surfa definitivt spendera några dagar då det är som att befinna sig i drakhimlen. Här kan man också, som vi gjorde, hyra en moped för en dag och åka runt lite. Bland annat till Phan Tiet som ligger ca 15 km bort. 
Sist men inte minst spenderade vi några dagar i den kaotiska och största staden Ho Chi Minh. Staden har så de flesta andra städer väldigt mycket att erbjuda. Allt i från mysiga barer i något gathörn till 5 stjärniga rooftop restauranger. Allt är något man borde prova. 

Vi ger Vietnam 75 miljoner mopeder av 100 miljoner

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Inga&Sandra

Travelers

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela